📢 Sleva 50 % na retro fotky a fotostripy s kódem MINUS50

Výhody předsvatebního focení

28.06.2022 14:34


 

Vyzkoušejte si společné focení ještě před svatbou

 

Stále častěji využívají snoubenci předsvatební focení. Zatímco v zahraničí je tento druh focení poměrně běžný, k nám tento trend teprve proniká. Nabízí hned několik výhod, a tak je škoda této možnosti nevyužít. Pojďme si ho trošku přiblížit a poodhalit, proč o něm stojí před svatbou alespoň přemýšlet.
 

Občas si lidé pletou předsvatební focení se zásnubním. Je pravdou, že v některých případech může dojít k jejich propojení. Zásnubní focení slouží k nafocení snímků, kterým pár radostnou zprávu o zasnoubení oznámí.
 

1. seznámíte se s fotografem

Nejlepší možnou variantou je domluvit si předsvatební focení s fotografem, kterého jste oslovili k nafocení celé svatby. Berte focení také jako možnost se poznat, naladit se na stejnou vlnu a spojit se schůzkou.

 

2. vyzkoušíte si to spolu před objektivem

Mnoho páru zažije první párové focení až na svatbě. Je proto obtížné se uvolnit, o to více před cizím člověkem. Díky tomu, že si společné focení před svatbou vyzkoušíte a daného fotografa poznáte, odhodíte stud a focení pro vás bude přirozenější.

 

 

3. můžete vybrat oblíbené místo

Velkou výhodou předsvatebního focení je výběr místa. Můžete fotit prakticky kdekoliv, což svatební focení mnohdy neumožňuje. Nabízí se vyrazit do vaši oblíbené lokality, na místo zasnoubení…zkrátka kterékoliv místo podle vašeho výběru a domluvy s fotografem. S ohledem na zbývající čas do svatby můžete zvážit focení v jiném ročním období, než ve kterém se odehraje samotná slavnost.

 

4. výsledné fotky využijete na svatbě

Zamilované snímky rozhodně neschovávejte do archivu! Použijte je při svatebním plánování. Velmi efektivně vypadají na svatebních tiskovinách, ale využít je můžete také k výzdobě svatebního místa.

 

 

5. budete mít fotky i v běžném oblečení

S oblečením je to velmi individuální. Někdy snoubenci volí slavnostnější oblečení podobné svatebnímu outfitu. I v takovém případě však není tak formální. Takové fotky pak mohou částečně nahradit svatební focení a šetřit čas na svatbě, kdy už novomanželé focení nemusí věnovat tolik času honbou za dokonalými snímky. Jsou však i takoví, kteří preferují klasické oblečení, aby byli co nejvíce sami sebou.

 

Zatímco některé páry se rozhodnou pro zásnubní focení, jiné volí až předsvatební. V zásadě mají velmi podobné přednosti a podle zbývajícího času do svatby i představ daného páru se mohou částečně prolínat. Oproti svatebnímu focení na těchto fotkách “tolik nezáleží”, a tak je dvojice v mnoha případech více uvolněná. Navíc si párové focení vyzkouší, díky čemuž je na svatbě průběh pořizování snímků už tolik nepřekvapí, v dokonalém případě ušetří čas, aby se novomanželé mohli věnovat svým blízkým.