-30 % na leporelo z fotek, quatrorelo z fotek a dřevěná fotoalba s kódem EXTRA30

Blog Tipy na podzimní focení

Tipy na podzimní focení

29.09.2021 13:41


 

Podzim sluší každému! Vyraz do přírody a pořiď si parádní fotky.

 

Barevné roční období je dokonalou příležitostí k tematickému focení. S trochou kreativity vykouzlíš pohádkové fotky jako z katalogu. Stačí využít krásného podzimního počasí, barevných listů a přírody okolo nás. Ať už výsledné fotky poputují na sociální sítě, do alba nebo na zeď, jistě budou mít úspěch. Inspiruj se našimi tipy.

 

1) Najdi perfektní místo

Podzimní západ slunce

Podzimní západy slunce dokážou být opravdu jako malované. Focení během “golden hour” je tak ideální příležitostí, jak zajistit speciální prostředí. Sluneční paprsky ještě více zvýrazní barevnou krajinu a vytvoří kontrastní pozadí perfektní právě pro fotky s podzimní atmosférou. Pečlivě vybrané prostředí se postará o dokonalý výsledek ať už se jedná o portrét, párové a rodinné focení nebo jen focení podzimní krajiny.

 

 

TIP: Pokud chceš zaexperimentovat, můžeš vyzkoušet také focení proti nízkému podzimnímu slunci.

 

Listnatý i jehličnatý les

Nikde jinde není podzim barevnější než právě v listnatém lese nebo parku. Skvěle však mohou vypadat i fotky uprostřed jehličnatého lesa. Své kouzlo má dřevo samo o sobě. Nemusíš se bát využít mohutných kmenů, pařezů, klád. V lese ale jistě najdeš mnoho dalších jedinečných scenérií a zákoutí. Nabízí se také lesní potůčky, vyhlídky, úzké pěšiny a další přírodní krásy.

Zdroj: Pinterest

 

Magická mlha

Pro zachycení dokonalých snímků se mnohdy vyplatí přivstat. Takovým příkladem jsou mlhavá podzimní rána. Podzim je kromě sytých barev typický také svou ponurostí, která na výsledných fotkách působí přímo magicky. Přesně o takovou atmosféru se postará ranní mlha při východu slunce. Využijte mlhu v lese, na silnici, v údolí, u jezera nebo třeba na louce k dokonalému snímku podzimní krajiny. Skvěle však poslouží také jako pozadí u portrétního focení.

Zdroj: Pinterest

 

Vodní hladina odrážející barvu listů

Podzim skvěle vystihuje také odraz vodní hladiny. Ten je pro foto nadšence atraktivní ve všech ročních obdobích, během podzimu však díky odrazu pestrých barev láká o to víc. K zachycení dokonalého odrazu vodní hladiny však musíš najít velmi klidnou vodní plochu bez větru a jiných nepříznivých vlivů.

 

2) Použij rekvizity a doplňky

Využij barevné listy

Barevné podzimní listí je vůbec nejtypičtějším prvkem tohoto období. Neboj se jejich barevnosti využít a udělej z nich dominantu daného snímku. Můžeš si do barevného listí klidně lehnout a nechat se vyfotit z výšky, zapózovat mezi větvemi nebo listí vyhodit nad hlavu. Nápadům se meze nekladou! Listy lze u fotografování využít opravdu kreativně a vtipně. Inspiruj se neobvyklými podzimními snímky, které svým nápadem rozhodně zaujmou, nebo dokonce pobaví.

Zdroj: Pinterest

 

Zahal se do teplé deky nebo vlněného plédu

Co vystihuje atmosféru chladných podzimních dnů lépe než hřejivá deka, vlněný pléd nebo třeba jen větší šála a pletený svetr? Neboj se je zakomponovat přímo do snímků. Působí totiž velmi efektivně.

Zdroj: Pinterest

 

Podtrhni podzimní outfit kloboukem

Skvělým doplňkem podzimního focení je také klobouk. K tomuto období se zkrátka hodí a během focení se s ním dá krásně pracovat. Zakomponuj ho proto do svého outfitu a uvidíš, že tě výsledek mile překvapí.

 

Udělej si věnec z listí a podzimních květin

Miluješ květiny nebo snad dokonce jejich aranžování? Zkus si před focením vyrobit podzimní věneček na hlavu. Fotka se díky němu stane ihned zajímavější. Na internetu najdeš hned několik návodů i variancí. Můžeš postupovat například podle tohoto článku, nebo kreativně experimentovat a vyrobit originál podle svých představ.

Zdroj: Pinterest

 

Připrav dýňové dekorace

K podzimu zkrátka dýňová sezóna neodmyslitelně patří. Dýňové dekorace se k tematickému podzimnímu focení skvěle hodí. Oranžová barva totiž podtrhne podzimní barevné tóny. Roztomile dýně působí zejména při focení dětiček. Jako dotvoření podzimní atmosféry ale poslouží i u rodinného a párového focení. Pokud si plánujete naaranžovat celý koutek, nemusíte se bát přidat také jablka v košíku nebo třeba slámu.

Zdroj: Pinterest

 

Použij deštníky, pláštěnky, holínky

Nesmíme zapomínat, že během podzimu zpravidla převažují sychravé a deštivé dny. Využijte zamračeného počasí a pojměte focení vtipně s barevnými holínkami, deštníky nebo pláštěnkami. Tato myšlenka vynikne především v případě rodinného nebo párového focení se stejně barevnými prvky. Kontrastní barevné doplňky v šedém a zamračeném podzimním počasí rozhodně vyniknou!

Zdroj: Pinterest

 

Zaujal tě některý z tipů na podzimní focení? Neváhej využít specifické roční období k vytvoření jedinečných snímků, ze kterých bude podzimní atmosféra přímo vyzařovat. Pochlub se výsledkem a označ nás na sociálních sítích u tvých podzimních snímků.
 

My v Laabu se pak postaráme o perfektní tisk výsledných snímků. Tématické fotky se ti budou hodit hlavně při tvorbě kalendářů. K podzimním měsícům totiž jednoduše přiřadíš snímky z daného období. K tvorbě speciálního dárku nebo foto dekorace k vystavení vybereš také z mnoha dalších fotoproduktů na e-shopu.