Velikonoční nadílka je tady! Sleva až 50 % na vybrané produkty

Blog Svatební mood board

Svatební mood board

16.02.2022 15:45


 

K čemu slouží svatební mood board a jak ho vytvořit?

 

Čeká tě plánování svatby? Nebo už jsi naopak v procesu příprav, ale ze všech těch možností ti jde hlava kolem? Nezoufej a sáhni po ověřeném pomocníkovi - svatebním moodboardu! Díky němu utřídíš myšlenky, ucelíš svou představu, určíš styl a navodíš atmosféru vysněné svatby. Poradíme ti, jak ho vytvořit a na co nezapomenout.

 

Než se do tvorby svatebního moodboardu pustíš, promysli, zda zvolíš offline papírovou variantu, nebo si jej vytvoříš online v grafickém editoru:

 

Papírová verze

Jsi zastánce klasické papírové verze? Pak tě čeká prázdný list papíru a s ním spojené vystřihování, vlepování a kreslení. Pro milovníky tvůrčího procesu půjde o relax a plánování v jednom. Výhodou offline verze je možnost přidání sušených květin, krajek, vzorů látky a dalších prvků, které si v grafickém editoru zkrátka neosaháš.

 

TIP: Místo papírového základu můžeš použít také klasickou korkovou nebo kovovou nástěnku. Vyhneš se tak lepení a budou stačit špendlíky, nebo magnetky. Případné změny tak budou ještě jednodušší.

 

Online tvorba

Inspirativní nástěnku můžeš vytvořit také online v jakémkoliv grafickém editoru. Velmi jednoduchá je například oblíbená Canva. Oproti klasickému vlepování fotek, jde o jednodušší a rychlejší proces. Nevýhodou však je, že do online verze nepřidáš vzorky  materiálů, textur a podobně.

 

TIP: V online editoru vytvoř pouze základní rozvržení spolu s vybranými fotografiemi. Výsledek vytiskni a dolaď svých představ dalšími prvky, které nelze převést do elektronické podoby.

 

Co by měl mood board obsahovat?

V zásadě nejde o žádná pravidla ani povinné prvky. Kreativitě se meze nekladou, a tak do své nástěnky můžeš zařadit cokoliv, co tě zaujme, nebo u čeho chceš ověřit vzájemnou kombinovatelnost. Je však dobré nastínit tyto důležité body, které budou sloužit jako základ.

 

1) Styl

Možná máte jako pár jasno od první chvíle. Možná ale váháte, který styl vám je bližší. Boho, rustikální, elegantní, minimalistický, luxusní, nebo snad tradiční? Možností je mnoho, možná více, než jste si s partnerem či partnerkou vůbec mysleli. Definujte styl a vyhněte se kombinování prvků, které se k sobě až tak nehodí.

 

2) Barvy a barevné odstíny

Ujasněte si, jakých barev a barevných tónů se chcete držet. Zdá se to jako úplná maličkost, ale jasno ve zvolené paletě barev je důležité u výběru dekorací, grafického návrhu tiskovin, květinové výzdoby a dalších maličkostí, které tvoří celkový dojem.

 

3) Atmosféra

S barevností tak trochu souvisí i celá atmosféra vašeho dne. Není tajemstvím, že právě barvy dokáží navodit nejrůznější pocity. Spolu s dekoracemi tak vykouzlíte přesně takovou náladu, která vám bude příjemná. Ať už sníte o intimní, rodinné, uvolněné, nebo třeba romantické atmosféře, díky moodboardu ji snadněji naplánujete.

 

4) Květinová výzdoba

Atmosféru kromě barev a dekorací bezesporu podtrhnou také květiny. Kromě svatební kytice myslete také na výzdobu svatebního místa, nebo třeba květin pro maminky, družičky a svědkyně. Budou mít kytici, nebo květinový náramek? Zamlouvají se vám květy zakomponované do účesu nevěsty? Mrkněte na inspiraci a přidejte své favority do mood boardu.

 

5) Svatební tabule

Základním prvkem je také styl svatební tabule. Promyslete všechny možnosti stolování, výzdoby i případné rozmístění jednotlivých stolů.

 

Začněte těmito základními  prvky a podle potřeby přidejte další. Můžete nastínit, jak chcete, aby vypadal sweet bar, chill out zóna, fotokoutek, taneční parket a podobně. A třešničkou na dortu jsou vysněné svatební šaty spolu se střihem a barvou ženichova obleku.

 

Jak může vypadat výsledek?


Pusťte se do toho. Připravte prázdnou “nástěnku” a začněte vkládat připravené inspirativní fotky. Kombinujte je s jednotlivými druhy materiálů, vzorky barevných látek, mašlí, stuh, krajek, sušených květů a čehokoliv dalšího, co vás napadne. Nechte se vést svou intuicí a zkombinujte jednotlivé prvky tak, aby prezentovaly styl vašich osobností. Jde přece o váš den, a proto byste se měli cítit skvěle!

 

Hodil by se ti k přípravám i svatební plánovač? Stáhnout ZDARMA ho můžeš zde.