📢 Sleva 50 % na retro fotky a fotostripy s kódem MINUS50

Poznej kouzlo scrapbookingu! Inspiruj se 5 tipy na originální téma

20.06.2022 13:36


tipy na tvorbu kreativního scrapbooku

 

Jak vybrat téma scrapbooku?

 

Nevíš, co se skrývá pod tímto záhadným názvem? Představ si to jako kreativní činnost, jejíž úkolem je zaznamenat vzpomínky a útržky, které si chceš uchovat navěky. Zároveň ale nejde jen o “obyčejné” fotoalbum. Ve scrapbooku se vše točí kolem vrstevní, kombinování různých druhů papírů, ilustrací, krasopisu, vlepování barevných papírových pásek, citátů a čehokoliv dalšího, co se k dané náladě zrovna hodí. Jde zkrátka o relax spojený s tvorbou kouzelného předmětu.

Než si pro tebe v některém z příštích článků připravíme praktické tipy na jeho tvorbu, představíme ti několik témat, které můžeš formou kreativního scrapbooku zpracovat!

 

1) CESTOVATELSKÝ DENÍK

Jsi cestovatel tělem i duší? Uchovávej zážitky z cest formou scrapbooku plného fotek, letenek, map, ilustrací a dojmů. Originálním způsobem tak zaznamenáš své výlety, které si budeš moci kdykoliv prohlédnout.

 

      

2) SPOLEČNÁ DOBRODRUŽSTVÍ

Zaznamenávejte spolu se svou láskou všechny výjimečné momenty. Vlepujte třeba lístky z divadla, kam jste vyrazili na první rande, fotky z dovolené, vzpomínky na stěhování a další krásné okamžiky. Zamilovaný scrapbook však můžete svému protějšku vyrobit jako překrásný dárek k narozeninám nebo výročí.

 

kartonové album se stuhou se skvěle hodí k tvorbě scrapbooku

 

3) KAŽDODENNÍ MOTIVACE

Vytvoř sbírku svých oblíbených citátů a inspirace. Vždy když tě přepadne špatná nálada, stačí nahlédnout a přijít na lepší myšlenky. Sama tvorba scrapbooku je pro kreativní nadšence skvělou formou relaxu. Přidej obrázky, ilustrace, ozdobné nadpisy a další originální prvky.

 

4) HUDEBNÍ INSPIRACE

Miluješ vytváření playlistů? Zkus to také v offline prostředí. Můžeš se držet vždy konkrétního žánru, zaznamenat oblíbence daného měsíce, nebo třídit skladby podle nálady. Nezapomeň k vybraným skladbám doplnit také fotovzpomínky, které se k nim pojí. Mrkni na inspiraci, která zaujala nás.

 

      

5) RODINNÉ VZPOMÍNKY

Pomocí scrapbooku můžeš mapovat také rodinnou historii. Vlepuj rodinné fotografie s popisky, zábavnými historkami  nebo celými příběhy. Výsledkem bude kronika vaši rodiny, která zaznamená všechny důležité momenty.
 

inspirace na tvorbu originálního scrapbooku

 

Pusť se do tvorby a neboj se kombinovat!
 

Správný scrapbook je plný vrstev a kombinací. Neboj se proto experimentovat také s formáty fotek. Vyvolej vybrané vzpomínky třeba jako čtverce, stylové retro polaroidky nebo fotostripy, které nápadně připomínají fotky z legendárních fotobudek. Ve scrapbooku vynikne také kombinace doplňků. Kombinujete washi pásky, barevné fotorůžky, razítka, samolepky nebo třeba inkousty ve spreji k vytvoření neotřelého pozadí stránek.

 



Zaujalo tě téma scrapbookingu? Sleduj náš blog a nenech si ujít další článek z této série! Pusť se do tvorby, označ nás na sociálních sítích a pochlub se výsledkem.