-30 % na vybrané produkty z kategorie Fotky na zeď s kódem EXTRA30

Blog Jak jednoduše pracovat s písmem v aplikacích?

Jak jednoduše pracovat s písmem v aplikacích?

12.05.2020 11:30


 

 

Chceš si do svého leporela, alba nebo na sociální sítě přidat fotografii s textem?

 

Často dostáváme dotazy, zda bychom zákazníkům do leporela nebo fotografie nemohli přidat text. Proto jsme připravili pár tipů na aplikace, ve kterých si vytvořiš text ve fotografii na míru tvým potřebám i představám. Výhodou je, že nepotřebuješ počítač, ani grafické schopnosti. stačí ti jen tvůj mobil.

 

Doba složitého kódování a komplikovaných návodů na úpravu fotek je už dávno pryč. V dnešní době má každý chytrý telefon poměrně slušný foťák, ze kterého není problém vytisknout menší fotografie bez ztráty kvality. Navíc aplikace na jejich úpravu fungují intuitivně a nabízí celou řadu kreativních prvků!

 

Vyzkoušeli jsme pro tebe jednoduché a také neplacené aplikace, které ovládne i úplný začátečník.
 

 

 

 

SNAPSEED

 

Je program, který nás nadchl svou jednoduchostí a přehledností. Nečekájí tě žádné složité instalace, nepřehledné menu nebo složitá nastavení. Další výhodou je, že celá nabídka je kompletně v češtině, takže tě nečekají žádné záludnosti ve formě cizích slovíček. V nástrojích najdeš kromě možnosti přidání textu spoustu užitečných funkcí na úpravu fotografií, od těch základních jako je ořez, otočení obrazu, úprava barevnosti, rozostření pozadí, aj. až po složitější až téměř bizarní funkce, jako je např. natočení hlavy. Míru všech jednotlivých funkcí ovládáš pouze pohybem prstu doprava a doleva, u některých ještě nahoru a dolů.

 

 

 


Textový nástroj Ti nabídne několik jednoduchých mustrů, kam už jen dvojklikem vložíš text, kterým můžeš libovolně pohýbat, zmenšit či zvětšit, natočit, změnit barvu nebo průhlednost. Zcela přehledně Ti ukáže základní funkce, které vždy jen potvrzovací fajfkou v pravém dolním rohu potvrdíš. Velkou výhodou je, že nemůžeš udělat žádnou zásadní grafickou chybu, protože tě program prostě nepustí :) Vytvoříš velmi jednoduše krásné fotografie s texty podle tvých představ. Všechny písma nabízí s českou diakritikou, takže nemusíš vymýšlet pouze hesla v angličtině, ale použij klidně : “Tři sta třicet tři stříbrných křepelek přeletělo přes stři sta třicet tři stříbrných střech.”

 

 

 

 

 

CANVA

 

 

Další jednoduchá aplikace, které propadneš. Ta je již z části placená, ale pořád obsahuje spoustu krásných přednastavení zdarma. Velkou výhodou je, že si zde již na začátku určíš kam tvůj výstup poputuje. Vytváříš příspěvek na Instagram, Instagram stories, hlavičku na Youtube kanál nebo třeba animaci na sociální sítě, tapetu plochy, nebo životopis do práce. V Canvě není nic problém!

Také se v ní pohybuješ v češtině, takže nevzniká žádná jazyková bariéra. Jde o program, kde primárně neupravuješ fotografie, ale už jim jen dáváš grafickou podobu, pozadí a další zajímavý vzhled. Co se týká úpravy samotné fotografie, nabízí jen pár celkových filtrů.
 

 

 

 


Nevýhodou je, že v některých případech již nenajdeš českou diakritiku, takže musíš dobře vybírat, kterou šablonu použiješ, stále ale nabízí poměrně velké množství použitelných templatů, kde můžeš narozdíl od Snapseedu mazat a přidávat jednotlivé části textu a měnit fonty i v rámci zvolené šablony. Dá se říci, že je variabilnější ale taky pozor na to, aby jsi se v rozsáhlé nabídce neztratil.

 

 

A co k fotkám napsat ?

Vytvoř krásné přání k narozeninám s textem pro babičku, citát z oblíbené knihy, vyznej lásku svému miláčkovi a připomeň mu datum vašeho výročí svatby nebo narození miminka a nebo jen poděkuj kamárádce a napiš jí jak moc je pro tebe důležitá. Je to jen na tobě!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zkrátka existuje spoustu aplikací, které ti usnadní práci s textem, Znáš nějaké další ? Pochlub se na sociálních sítích a označ nás u svého kreativního výtvoru!