📢 Sleva 50 % na retro fotky a fotostripy s kódem MINUS50

Fotoalbum v barvách podzimu

27.09.2022 08:05


 

Fotoalbum v barvách podzimu


Pokud stejně jako my miluješ podzim, rozhodně si užíváš atmosféru aktuálního počasí. Toto barevné roční období je už oficiálně tady! A co je na něm nejlepší? Útulná atmosféra dlouhých večerů, které jsou jako stvořené k relaxování a věnování se oblíbeným činnostem. Pojď se s námi naladit na podzimní vlnu a pusť se do kreativního tvoření fotoalba.


V tomto článku pro tebe máme několik tipů, jak promítnout podzim na stránky tvého fotoalba nebo scrapbooku. 


Vsaď na tmavší listy fotoalba
Než se pustíš do tvoření, promysli výběr fotoalba. Zvolíš raději dřevěné, nebo kartonové? Ať se rozhodneš pro kteroukoliv variantu, u barvy listů vsaď na černou nebo hnědou. Lépe zkrátka podtrhnou požadovanou atmosféru.


Sáhni po hnědých a zlatavých odstínech
Máš už vlepené fotografie? Pak je čas na kreativní výzdobu, které teprve vykouzlí ten správný dojem. Drž se hnědých, oranžových, zlatých a případně také měděných odstínů. Co to ale ve výzdobě alba znamená? Připrav si popisovače, razítkovací polštářky a další případné doplňky ve zmíněných barvách.

 


Vyber podzimní motivy
A teď přichází ta nejdůležitější část samotného tvoření. Promysli motivy, které vystihují podzim a korespondují s tvými fotkami. Jistě tě velmi rychle napadnou symboly listů. To je opravdu jeden z hlavních vyobrazení tohoto kouzelného období, ovšem možností je mnohem více! Zde ti přinášíme přehled dalších motivů, kterými se můžeš inspirovat:

Pokud jsi opravdu tvořivá duše, můžeš se pustit do kreslení podobných motivů. Bude ti stačit připravený popisovač. Velkým pomocníkem mohou být také razítka a samolepky. Ty najdeš v sekci doplňků.


Doplň nadpis nebo název měsíce
Mohlo by se to znát jako nepodstatný detail, ale pokud stránku vyzdobíš také ozdobným nadpisem s názvem daného podzimního měsíce, dodá ji úplně jiný rozměr. Pokud máš slabost pro ozdobná písma, tohle musíš vyzkoušet. Můžeš si ho ale také navrhnout v grafickém editoru, vytisknout ho a do alba vlepit. Kreativitě se meze nekladou! Čím originálnější kombinaci a vzájemné vrstvení textur a papírů vymyslíš, tím lépe bude výsledný efekt vypadat.

K dotvoření útulné a pohodové, jak říkají obyvatelé Dánska “hygge”, atmosféry si k tvorbě alba zapal voňavou svíčku a připrav horký čaj. Výsledkem bude ideální program pro podzimní odpoledne, nebo sychravý víkend. A jako bonus bude výsledkem tvé zábavy krásný vzpomínkový předmět.