-30 % na leporelo z fotek, quatrorelo z fotek a dřevěná fotoalba s kódem EXTRA30

Blog Fotky na zeď - 5 tipů, jak je vystavit

Fotky na zeď - 5 tipů, jak je vystavit

24.08.2022 15:32


 

Fotky na zeď - 5 tipů, jak je vystavit


Kdo by neměl rád útulný pocit domova. Abychom příjemného prostředí docílili, obklopujeme se vystavenými fotkami oblíbených vzpomínek nebo milovaných osob. To platí i pro prostředí, ve kterém pracujeme. Pár fotografií zkrátka rázem promění daný prostor v oblíbené místo se sympatickou atmosférou. Pusť se do zútulňování i ty a vystav své snímky na zeď. Mrkni na přehled možností, jak fotky vystavit.
 

1. Fotka v rámu

Prvním nápadem je přirozeně vždy rám. Je to zkrátka klasika, která při výběru správného rámu na zdi dokonale vynikne. Navíc se dá skvěle pracovat s materiály i barvami, tak aby rámování dané fotky podtrhlo styl interiéru a ladilo s ostatními prvky. Jaké jsou tedy možnosti při výběru rámu?
 


Vždy je dobré vybírat s ohledem na prostor, ve kterém chceš fotku vystavit. Našimi favority ale jsou moderní hliníkové a klasické dřevěné rámy, které lze pořídit v mnoha barvách. Při rámování se nám navíc osvědčilo vynechat sklo, kvůli nežádoucím odleskům. Fotografie tiskneme na vysoce kvalitní polomatný fotopapír a následně lepíme na pevnou kapa desku, která zároveň tvoří záda rámu. Výsledné rámování vystaveného snímku působí opravdu stylově.
 

Vychytávkou dřevěného rámu může být i speciální drážka, do které lze fotka nalepená na kapě zasunout tak, aby působila zapustěným dojmem.
 

 

2. Fotka na kapu

Pro milovníky minimalismu a fotografií bez rámu máme řešení také! Jde o fotku na kapě. Díky jejímu celoplošnému lepení na pevnou kapa desku a háčku k zavěšení na zadní straně ji jednoduše pověsíš kdekoliv tě napadne, bez nutnosti využití rámu.

 

 

3. Fotoobraz na plátno

Díky fotoplátně vykouzlíš z vybraného snímku vlastní umělecké dílo. A co víc? Fotku na plátně můžeš pověsit bez rámu, nebo zvolit rámování. Výsledek je opravdu působivý. Uvidíš, že fotoobraz bude dominantou dané místnosti. Ještě zajímavěji pak bude působit celý set fotek na pláno.

 

 

4. Originální fotoplakát

Nemůžeš se rozhodnout, které fotografie na zeď vystavit? Pak tě možná zaujme fotoplakát, který je tvořen z několika oblíbených snímků. Stačí vybrat styl jejich rozložení, který tě zaujme a vytvořit plakát podle svých představ. K zavěšení slouží dřevěné lišty s magnetky, díky kterým hotový fotoplakát na zdi vynikne.

 


5. Koláž z malých fotek

Na zeď můžeš vystavit i už dříve vyvolané fotky, které se ti až doposud kupily na různých místech. Jak na to? Vytvoř koláž! Neboj se experimentovat a klidně zkombinuj různé formáty fotek. Výsledek bude vypadat originálně. Vybrané snímky stačí lepit papírovými washi páskami. Při jejich výběru se můžeš vyřádit v kombinování barev i motivů.

Samotné lepení je opravdu rychlou záležitostí. Je jen na tobě, zda fotografii přelepíš na jednom místě, ve všech rozích nebo ji páskou orámuješ, aby vytvořila rám.

 

 


Tak už máš jasno v tom, jak své zdi vyzdobíš? Inspiruj se některým z našich tipů a pochlub se výsledkem na sociálních sítích. Rádi tvé nápady přesdílíme na našem profilu i pro ostatní sledující.