Velikonoční nadílka je tady! Sleva až 50 % na vybrané produkty

Blog Den sv. Valentýna

Den sv. Valentýna

07.02.2020 10:02


 

 

Svátek zamilovaných se blíží!

 

Valentýn, ten komerční svátek, který samozřejmě nikdo z nás neuznává protože náš 1. máj - lásky čas je přece NEJLEPŠÍ. Ale připusťme si jednu věc, nemusíš nakupovat spoustu předražených dárků, ale aspoň malé překvapení udělá Tvojí polovičce radost… a nejen.. máte single kamarády ? Nebo babičku, která žije sama ? Milující maminku ? Není nic lepšího než všem kolem sebe rozdávat lásku a dobrou náladu. Zkuste jim vytvořit krásné valentýnky nebo darovat fotky od srdce. Jde přece o to je potěšit aspoň malou drobností.

 

 

Ale pojďme od začátku, spoustu z nás si opravdu myslí, že Valentýn je jen komerční svátek ale jeho základy jsou položeny už ve starém Římě. Podle legendy vládce říma Claudius II. zakazoval vojákům svatby a zásnuby, protože měl strach, že jeho vojáci pak nebudou chtít do boje. Biskup z Terni - Valentýn, tajně oddával mladé páry a byl zatčen a 14.února popraven. Stale se tedy symbolem svátku zamilovaných. 


 

„Chceš-li pocítit, co to je radost, jiným radost připravuj.“ 

—  Karolína Světlá, česká spisovatelka 1830 - 1899

 

 

Jak na originální Valentýnku ?
 

 

Sežeň si pár hezkých papírů a nemusí být vše jen růžové :) uvolni a se pusť si nějakou příjemnou hudbu, kterou máš rád a zkus psát. Pokud se necítíš být velký poeta postačí: „ Mé lásce k Valentýnu", ale internet je také plný citátů, které ti pomohou vyjádřit tvé city k druhému. 

A nebo vzpomeň na první setkání.. Co tě zaujalo na tom druhém? .. Proč ses zamiloval?. .Co měl na sobě? ..Motýly v břiše ? Tlouklo ti srdce ? Zkus si na to vzpomenout.. a napsat to do své Valentýnky :)

 

Veř, že to udělá obrovskou radost druhému!!

 

 

 

 

 

Je pro tebe Valentýnka málo a chceš vyjádřit mnohem víc? Nejste už žádný čerstvě zamilovaný pár, ale vyzrálá dlouholetá a sehraná dvojice? Nech si udělat víc fotek a vytvoř pro tvého milovaného album. Až se na něj za pár let s kupou dětí budete dívat, teprve nabyde tu pravou hodnotu ve vzpomínání. 

 

 

 

 

 

Romantická klasika, kterou známe z instagramu ale málokdy si ji vytvoříme doma? Ozdobená postel :) Nemusíme hned pompézně vyzdobit celý pokoj ale co rozházet polaroidky po postely s krásnými vzkazy od srdce a v kombinaci s plátky růží ?

 

 

 

 

Nebo se nechceš vyjádřit slovy, ale jen obrazem ? To je v pořádku, dokonce i nám je tento názor velmi blízký. Proto využij třeba našich kalendářů a udělej druhému radost :) Ať už použiješ jednu nebo více fotek z vašeho společného života, bude vždy krásné hlavně to, že sis na druhého vzpomněl.

 

 

 

 

 

„Pravá láska je ta, v níž máme větší radost z druhého než ze sebe.“

 

—  Mahátma Gándhí

indický politik 1869 - 1948