-30 % s kódem EXTRA30 na dřevěná fotoalba, leporelo a quatrorelo z fotek

Blog Tipy na těhotenské focení

Tipy na těhotenské focení

28.06.2023 14:02


 

Přirozeně si přejeme zachovat vzpomínky na důležité životní okamžiky. Bezpochyby k nim patří také těhotenství a s ním spojená radost z příchodu nového člena rodiny. A i když už jsou nastávající rodiče mnohdy netrpěliví a na miminko se těší, zároveň si přejí uchovat emoce spojené s tímto kouzelným obdobím. Právě z toho důvodu se často rozhodnou pro těhotenské focení. Pokud nad ním přemýšlíte i vy, nebo vás s partnerem/kou brzy čeká, mrkněte na několik užitečných tipů. Výsledkem budou dokonalé snímky plné něhy.


Kdy naplánovat focení?

Kdy je nejlepší těhotenské bříško fotit? To je pravděpodobně úplně nejčastější otázka, kterou zájemci o těhotenské focení fotografům pokládají. Ti obvykle doporučují 7. měsíc, kdy už je bříško hezky kulaté a velké, ale žena se necítí tak unavená, jako tomu může být ke konci těhotenství. Je to ovšem jen obecné doporučení. Vždy samozřejmě záleží na pocitech nastávající maminky a představě o výsledných snímcích.


Kde se bude fotit?

Hned po určení termínu focení přichází na řadu místo. Tady záleží jen na vaši fantazii, typu fotek, které se vám líbí, a domluvě s fotografem. Sázkou na jistotu jsou ateliérové fotky. Nemusíte být totiž závislí na počasí ani světle.

 

 

Pokud máte obavu, že byste se v ateliéru s partnerem/kou necítili uvolněně, s některými fotografy je možné domluvit focení u vás doma. Můžete tedy zvážit i tuto variantu.


S ohledem na roční období je možné samozřejmě fotit i venku, což je mezi fotografy i samotnými páry populární. Oblíbené jsou fotky v přírodě, se západem slunce nebo s mazlíčky.

 


Zapojit i rekvizity?

Pokud si přejete focení pojmout originálně, můžete zapojit nejrůznější rekvizity od ultrazvukových fotek, přes roztomilé botičky a kousky oblečení až po hračky a jiné drobné doplňky. Zapojení rekvizit je vždy o vkusu. Zatímco na někoho působí jako rušivé elementy, jiní je na snímcích milují.


Jak pózovat?

Během focení je důležité myslet na to, aby se nadcházející maminka (případně celý pár) cítil pohodlně a uvolněně. Vsaďte na ruce položené na bříšku. Působí totiž přirozeně a navíc ještě více zdůrazní dojem těhotenské fotografie. Myslete také na to, že bříško focené zepředu nemusí vyniknout. Doporučujeme proto mírné natočení do strany. Klíčová je v tomto ohledu důvěra ve vybraného fotografa a jeho rady.


Věříme, že s těmito tipy dopadne těhotenské focení přesně podle představ. A pokud už vymýšlíte, co s hotovými snímky, mrkněte na e-shop! Pořádnou dávku inspirace najdete třeba v sekci Narození miminka.