UPOZORNĚNÍ: Dnes v čase 20:00-22:00 proběhne plánovaná údržba webu. Nebude proto možné vytvářet objednávky.

Blog Jak vybrat správný okamžik pro podzimní focení?

Jak vybrat správný okamžik pro podzimní focení?

03.10.2023 09:07



 

Podzim je bezpochyby jedním z nejkrásnějších ročních období pro fotografování. Se svými sytými barvami, padajícím listím a teplým sluncem nabízí příroda nekonečné možnosti pro vytváření úchvatných snímků. Jak ale najít ten správný okamžik, který dokonale vystihne magickou atmosféru podzimu?

 

Teplé světlo během zlaté hodiny

Pokud jsi milovník focení, pravděpodobně o "zlaté hodině” neslyšíš poprvé. Poslední chvíle před západem slunce (nebo po východu) ti nabídnou kouzelné světlo.V podzimním období je toto světlo zvláště ohromující, protože se míchá s intenzivními barvami a vytváří scény, které připomínají pohádkový svět. Zlatá hodina poskytuje perfektní kontrast mezi teplými tóny světla a chladnějšími odstíny podzimní krajiny, což vytváří snímky, které doslova září.

 

 

Mlhavá rána

Podzimní počasí je často spojené také s mlhami, což snímkům dodá tajemný a poetický nádech. Mlhavá rána, kdy se opar pozvolna vznáší nad krajinou, vytváří scény dokonalé k vykreslení podzimní atmosféry. Toto počasí je ideální pro focení lesů nebo jezer. Pokud chceš dosáhnout co nejlepších výsledků, vytvoř kompozici s jasným kontrastem mezi mlžným závojem a objektem v popředí.

 

 

Odraz na vodní hladině

Dalším z úchvatných prvků, které můžeš při focení v tomto ročním období využít, jsou odrazy na vodní hladině jezer nebo řek. Vzniklý odraz podzimní krajinu nádherně zvýrazní. Je však důležité najít klidnou vodní plochu. Při focení se pokus zachytit barevné stromy a oblohu odrážející se na hladině.

 


Podzim je časem, kdy příroda doslova září barvami, tak neváhej a vydej se se svým foťákem za dobrodružstvím! S těmito tipy vystihneš ty nejkouzelnější okamžiky.